Description: logo

Smart Access

Over Endpoint Integrity checking

Endpoint Integrity controles kunnen ingezet worden om de status van een systeem te bepalen. Is er bijvoorbeeld een werkende en bijgewerkte Anti-Virusscanner op het systeem geïnstalleerd? Moet er gecontroleerd worden op de aanwezigheid van een door het bedrijf uitgegeven certificaat op het systeem? Zo zijn er nog veel meer mogelijke controles uit te voeren om te bepalen of een systeem wel voldoet aan de eisen om veilig toegang te zoeken tot door het bedrijf beschikbaar gestelde omgevingen. Na een Endpoint Integrity controle, welke wordt vastgesteld o.b.v. bedrijfsbeleid, kan met zekerheid een verbinding worden opgezet met interne bedrijfsbronnen.

Hieronder wordt ingegaan op de installatie van de software en het gebruik van:

Installatie Pulse Secure Host Checker

Om Host Checker te kunnen starten wordt er eerst een controle gedaan of de Pulse Secure Installer Service reeds is geïnstalleerd.
Haal de software hier op. De hier geplaatste versies zijn altijd de nieuwste waarin eventuele kwetsbaarheden reeds zijn weggewerkt. Indien de software niet vanaf deze pagina geïnstalleerd wordt kan er met verouderde software gewerkt worden wat mogelijk tot compatibiliteitsproblemen kan leiden.

Indien de Installer Service reeds is geïnstalleerd kan de download en installatie beginnen van de Host Checker componenten:

Klik bij het verschijnen van dit scherm op:

Na het accepteren van de hierboven beschreven melding zal de software (indien nog niet aanwezig op de werkplek) opgehaald en geïnstalleerd worden. De nog benodigde software wordt automatisch opgehaald en geïnstalleerd op de werkplek. Er verschijnen pop-ups zoals het onderstaande scherm om de voortgang van de installatie van de componenten duidelijk te maken.

Gebruik Pulse Secure Host Checker

Host Checker controleert de systeemintegriteit. Deze controle wordt uitgevoerd o.b.v. door de organisatie gestelde eisen. Er kan bijvoorbeeld op de aanwezigheid van een virusscanner worden gecontroleerd.

De bovenstaande melding kan verschijnen indien de gebruikte internet browser niet ondersteund wordt door Host Checker.

De bovenstaande melding kan verschijnen vanwege diverse redenen: