Description: logo

Smart Access

Over HTML5 Access

HTML5 Access wordt ingezet om via een internet browser direct toegang te krijgen tot Windows Remote Desktop (RDP) en SSH Terminals. Door te kunnen werken met alleen een internet browser wordt de toegang nu volledig platform onafhankelijk. Binnen HTML5 Access kunnen ook zaken als Audio, Clipboard en Drive redirect worden geactiveerd voor de gebruiker. Voordeel hiervan is dat er geen software meer op de werkplek noodzakelijk is en dat deze sessies ook gedraaid kunnen worden op een tablet of smartphone indien er een recente browser op is geinstalleerd.

Hieronder wordt ingegaan op de installatie van de software en het gebruik van Pulse Secure HTML5 Access:

Vereisten gebruik Pulse Secure HTML5 Access

Hieronder wordt ingegaan op de vereisten vooraf om een succesvolle verbinding op te kunnen zetten. In principe moet elke browser met volledige ondersteuning voor HTML5/WebSockets (RFC 6455) een verbinding kunnen opzetten. De onderstaande lijst betreft de minimaal benodigde browserversie om een HTML5/WebSockets verbindign op te kunnen zetten.

Gebruik Pulse Secure HTML5 Access

Na aanmelden op het portaal worden onder "HTML5 Access Sessions" de sessies weergegeven welke gebruikt kunnen worden o.b.v. een internet browser. Klikken op een link opent een sessie in hetzelfde tabblad naar de gekozen server. Single Sign On kan zijn ingericht op het profiel.

Het kan noodzakelijk zijn clipboard data te kopieren vanuit de browser sessie naar de lokale werkplek of omgekeerd. Hiervoor is een HTML5 Access menu geintroduceerd welke o.b.v. de volgende toetsencombinatie is te activeren:

Het HTML5 Access menu ziet er ongeveer als volgt uit:

Na gebruik van het HTML5 Access menu kan deze weer gedeactiveerd worden o.b.v. dezelfde toetsencombinatie (Ctrl+Alt+Shift)

Klembord (Clipboard)

Klembord (Clipboard) wordt ingezet om tekst te kopieren vanuit de lokale sessie naar de remote sessie en omgekeerd.

Kopieren van tekst vanaf de lokale werkplek naar de HTML5 Access session gebeurt als volgt:

Kopieren van tekst vanaf de HTML5 Access session naar de lokale werkplek gebeurt als volgt:

Shared Drive

Shared Drive wordt ingezet om bestanden te kopieren vanuit de lokale sessie naar de remote sessie en omgekeerd.

Kopieren van bestanden vanaf de lokale werkplek naar de HTML5 Access session gebeurt als volgt:

Kopieren van bestanden vanaf de HTML5 Access session naar de lokale werkplek gebeurt als volgt:

Meer informatie (Engelstalig)

Meer informatie over het gebruik van HTML5 Access is hier te vinden.